Varaa mökki tästä

Villa Kaisla

Ulkoporeallasmökki Villa Kaisla järven rannalla. Kaislassa kaksi makuusoppea ja tupakeittiö. Sisäkuistin kautta pääsee saunatiloihin  ja terassille, jossa loman kruunaa 6 hengen ulkoporeallas. Villa Kaisla on ihanteellinen neljälle.  5:s  ja 6:s lomailija yöpyy vuodesohvalla.

Ihana aikalaisensa oloinen, mutta vaaleaksi maalattu sisäpanelointi loihti iäkkäästä Kaislasta tyylikkään tunnelmallisen. Villa Kaislan sisäkuistilla on mukava vilvoitella saunan jälkeen ja ihailla  laajan Toisveden  maininkeja. Sähkölämmitys, tuvan lattialämmitys ja ilmalämpöpumppu sekä kunnan vesijohtoverkko takaavat helpon elämän maaseudun rauhassa.  Keittiö on  kompaktin pieni kaikkine tarvittavine laitteineen.

Kaislassa sisävessa, jossa ympäristöä kuormittamaton, hajuton kuivakäymälä  Separett Villa. Saunassa  sähkökiuas. Ulkoporeallas on käytössä ympäri vuoden, ja lämpimässä vedessä, luontoa seuraillessa unohtuu arki…..on vain tämä hetki ja luonto.

Mökin etuovelta on matkaa rantaan vain parikymmentä metriä luonnonkivipolkua pitkin, joka saattaa saamani palautteen mukaan olla huonojalkaisille haasteellinen. Matala hiekkapohjainen ranta on opettanut lapsia uimaan käsipohjaa jo monen sukupolven ajan. Vesi rannassa syvenee viidentoista metrin matkalla vain noin metriin, joten turvallista polskuteltavaa rantaa riittää. Uimataitoiset voivat kahlata  pidemmälle, jossa vesi syvenee aikuisellekin riittävän syväksi. Lähellä luoto, jonne voi soutaa kaloja narraamaan. Kaislassa ei ole laituria, koska kahluusyvyyttä jatkuu kymmeniä metrejä.

Villa Kaislan ympäristö on luonnontilassa,  mustikanvarpunen, ja lähes vuosittain varma mustikkasato aamupalaksi.

Tilan mailla monenlaista harrastusmahdollisuutta.

Villa Kaislan rantaan laskee pieni puro, jonka tyrskyjä voi ihastella varsinkin keväisin aivan mökin lähituntumassa. Grilliherkut voi paistaan grillikodassa puilla tai hiilillä.

Kaislaa valitessa otathan huomioon. Kaisla on iäkäs,  mutta siisteys on eri asia kuin ikä ja kuluminen. Siivous suoritetaan huolella meidän omasta toimesta ja poreallas on varmasti puhdas ja hygieeninen saapuessa. Sen jälkeen veden hygieenisyyteen vaikuttaa oma toimintanne.

 

Poreallas

Villa Kaislan altaan malli on Sunbelt Typhoon. Yhden makuupaikan ja viiden istumapaikan Typhoonissa on tilavat istuimet ja paljon jalkatilaa.  Tässä altaassa tunnelmaa lisäävät allasta kiertävät led-valot. Pyöriviä suuttimia altaassa on  noin 40 kappaletta ja niiden lisäksi altaassa on  14 ilmasuutinta. Pyörivä suutin takaa  miellyttävään hierontatunteen ja ilmasuuttimien kuplinta rentouttaa kokonaisvaltaisesti. Uimahalleista tuttuja pistäviä vesisuihkuja et tästä altaasta löydä!

Altaan suodattimet ja vedenhoitoaineet takaavat, että vesi pysyy kylpyvalmiina koko lomasi ajan. Veden lämpötilan voi säätää itselle sopivaksi 26 ja 40 asteen välillä.  Kokemuksesta voimme sanoa, että veden lämpötilan ollessa altaaseen mennessä 39 astetta, viihtyy altaassa hyvässä seurassa useamman tunnin ajan, eikä vilun tunnetta tule talvikeleilläkään vaikka  veden lämpötila käytön aika jäähtyy. Vertailukohdaksi voi ottaa vaikkapa kylpylöiden porealtaat, joissa veden lämpötila on ruumiinlämpöä pienempi, vain noin 32-34-astetta.

Astu altaaseen, kylve niin pitkään kuin jaksat ja sulje lopuksi altaan kansi. Muutaman ajan kuluttua vesi on jälleen halutun lämpöinen ja valmis ottamaan uudelleen kylpijät vastaan.

Allas on aina ennen tuloasi huollettu kylpyvalmiiksi. Muutama asia on lomalaisenkin hyvä ottaa huomioon, ja näin omalta osaltaan vaikuttaa siihen, että vesi pysyy puhtaana koko loman ajan:

  • Peseydy aina huolellisesti ennen altaaseen menoa
  • Altaaseen ei saa lisätä vaahtoja eikä muita pesu- tai kylpyaineita
  • Altaaseen ei saa kaataa juomia eikä muutakaan sinne kuulumatonta, tupakan tuhka tukkii suodattimia tehokkaasti
  • Altaassa saa käyttää ainoastaan ihonmyötäisiä uima-asuja, ei uima- tai muita shortseja. Poreisiin voi pulahtaa myös nakuna mökkiseuran niin salliessa