Varaa mökki tästä

Villa Kaisla

Villa Kaisla, 1978 vuonna valmistunut 45m2 mökki. Katon ja seinien panelointi ajan hengen mukainen. Kaisla koostuu kahdesta ovettomasta makuusopesta, keittiöstä ja avarasta tuvasta. Sisäkuistin kautta saunaosastolle  ja terassille, jossa loman kruunaava ulkoporeallas. Villa Kaisla on ihanteellinen neljälle, 5:s  ja 6:s lomailija yöpyy vuodesohvalla.

Villa Kaislan sisäkuistilla on mukava vilvoitella saunan jälkeen ja ihailla  laajan Toisveden  maininkeja. Sähkölämmitys, tuvan lattialämmitys ja ilmalämpöpumppu sekä kunnan vesijohtoverkko takaavat helpon elämän maaseudun rauhassa.  Keittiö on 2014 uusittu kompaktin pieni kaikkine nykyajan laitteineen.

Maaseutu luo omat haasteensa käymälää valittaessa.  Ympäristöä kuormittamaton erotteleva kuivakäymälä Separett Villa 9000 ( www.separett.fi/villa-9000-fi ) on laajan ikkunan vieressä, joten  istunnolla sopii katsella maisemia kaikessa rauhassa. Sauna vaihtui paloturvallisuus syistä sähkökiukaalliseksi syyskuussa 2014.  Porekylpyyn pääsee ympäri vuoden, ja lämpimässä vedessä voi jutustelun lisäksi pelata vaikkapa korttipelejä vedenkestävillä pelikorteilla.

Mökin etuovelta on matkaa rantaan vain parikymmentä metriä luonnonpolkua pitkin, joka saattaa saamani palautteen mukaan olla huonojalkaisille haasteellinen. Matala hiekkapohjainen ranta on opettanut lapsia uimaan käsipohjaa jo monen sukupolven ajan. Vesi rannassa syvenee viidentoista metrin matkalla vain noin metriin, joten turvallista polskuteltavaa riittää. Uimataitoiset voivat kahlata vielä hieman pidemmälle, jossa vesi syvenee aikuisellekin riittävän syväksi. Viereiselle luodolle voi kahlata eväsretkelle tai onkireissulle. Kaislassa ei ole laituria.

Villa Kaislan ympäristö on luonnontilassa,  mustikanvarpumetsäinen. Pihaleikkejä varten on lomatilalla erillinen alue.

Villa Kaislan rantaan laskee pieni puro, jonka tyrskyjä voi ihastella varsinkin keväisin aivan mökin lähituntumassa. Huvilan rannassa on tunnelmallinen nuotiopaikka vaikkapa makkaranpaistoa tai kummitusjuttuja varten. Grilliherkut voi paistaan grillikodassa puilla tai hiilillä.

Huvilan vuokraan sisältyy soutuvene.

Poreallas

Villa Kaislan altaan malli on Sunbelt Typhoon. Yhden makuupaikan ja viiden istumapaikan Typhoonissa on tilavat istuimet ja paljon jalkatilaa.  Tässä altaassa tunnelmaa lisäävät allasta kiertävät led-valot. Pyöriviä suuttimia altaassa on  noin 40 kappaletta ja niiden lisäksi altaassa on  14 ilmasuutinta. Pyörivä suutin takaa  miellyttävään hierontatunteen ja ilmasuuttimien kuplinta rentouttaa kokonaisvaltaisesti. Uimahalleista tuttuja pistäviä vesisuihkuja et tästä altaasta löydä!

Altaan suodattimet ja vedenhoitoaineet takaavat, että vesi pysyy kylpyvalmiina koko lomasi ajan. Veden lämpötilan voi säätää itselle sopivaksi 26 ja 40 asteen välillä.  Kokemuksesta voimme sanoa, että veden lämpötilan ollessa altaaseen mennessä 39 astetta, viihtyy altaassa hyvässä seurassa useamman tunnin ajan, eikä vilun tunnetta tule talvikeleilläkään vaikka  veden lämpötila käytön aika jäähtyy. Vertailukohdaksi voi ottaa vaikkapa kylpylöiden porealtaat, joissa veden lämpötila on ruumiinlämpöä pienempi, vain noin 32-34-astetta, ja joissa kylmä tulee melko pian kesälläkin.

Astu altaaseen, kylve niin pitkään kuin jaksat ja sulje lopuksi altaan kansi. Muutaman ajan kuluttua vesi on jälleen halutun lämpöinen ja valmis ottamaan uudelleen kylpijät vastaan.

Allas on aina ennen tuloasi huollettu kylpyvalmiiksi. Muutama asia on lomalaisenkin hyvä ottaa huomioon, ja näin omalta osaltaan vaikuttaa siihen, että vesi pysyy puhtaana koko loman ajan:

  • Peseydy aina huolellisesti ennen altaaseen menoa
  • Altaaseen ei saa lisätä vaahtoja eikä muita pesu- tai kylpyaineita
  • Altaaseen ei saa kaataa juomia eikä muutakaan sinne kuulumatonta, tupakan tuhka tukkii suodattimia tehokkaasti
  • Altaassa saa käyttää ainoastaan ihonmyötäisiä uima-asuja, ei uima- tai muita shortseja. Poreisiin voi pulahtaa myös nakuna mökkiseuran niin salliessa ;)

Lisää Typhoonista ja ulkoporealtaista yleensä voit lukea osoitteessa  www.poreisiin.fi